2021-05-01 08:57:53• hírek • Szatmár.ro

Ökumenikus húsvéti akció magatehetetlen idősek javára

Minden bizonnyal húsvét nemcsak hitünk szerinti, lelki ünnepet jelent, hanem azt is, hogy a közös ünneplésre összegyűl a család, láthatjuk szeretteinket, felelevenítjük a közös emlékeket, illetve lesz mire ezentúl emlékezni.

Vannak azonban sokan, főleg az idősek között, akinek nem vagy már nem lehet része ilyen örömteli élményekben, hiszen szerettei vagy már nem élnek, vagy a messzi távolban vannak és az ünnepek alkalmával sem térnek haza, másrészt nemcsak magukra maradtak, de számos más gond is terheli mindennapjaikat.

Ennek ellensúlyozására indította útjára a Hans Lindner Alapítvány „Lindner Agapé“ nevű programját, mely szeretetvendégségben részesíti a kedvezményezett, magatehetetlen személyeket, meleg ebédet visz nekik minden nap, illetve egyéb gondjaik orvoslásában is társuk lesz. Lehet, hogy sokaknak ez az egyetlen lehetőség, hogy meleg ételt fogyasszanak, hiszen koruk vagy betegségük miatt nem tudnak egyedül sem bevásárolni, sem ebédet készíteni.



A nyugati keresztények húsvétja alkalmából a keleti keresztény szatmáriak siettek ünnepi ételeket juttatni rászoruló honfitársainknak. Most, az ortodox húsvét ünnepe alkalmából, a Hans Lindner Alapítvány felhívására több önkéntes jelentkezett a jószívű viszonzás jegyében, hogy segítsen a főzésben és így hozzájárulhattak ahhoz, hogy valamennyi kedvezményezett méltó módon ünnepelje a húsvétot.  Az akcióra április 30-án került sor az alapítvány Dsida utca 8 szám alatt található konyhájában. Az alapanyagok kiválasztásában az alapítvány munkatársai most is a jó minőségű, helyi termelőktől származó termékeket részesítették előnyben. Mind az ételkészítése, mind a több fogásos menü költségeinek átvállalása Varga Ferencnek köszönhető, aki a Hospitanten program egykori kedvezményezettje és aki ma sikeres vállalkozóként működik. Varga Ferenc közösen a családjával, más önkéntesekkel és az alapítványi munkatársakkal együtt ügyeskedett az ételeket elkészítésében, mely most gazdagabb volt, mint a hétköznapokon és a következőket tartalmazta: csigatésztás tyúkhúsleves, töltött káposzta, töltött bárány, Stefánia vagdalt, főtt sonka, kalács, retek, zöldhagyma, almalé és linzer. Az ételcsomagokat az alapítvány munkatársai szállítottak ki a 30 idős személynek.



Példaértékű és örömteli az, hogy sok önkéntes szatmári vett részt az időseket támogató akcióban, amiért a szervezők is nagyon hálásak és köszönetet mondanak. Bizonyítéka ez annak, hogy Szatmárnémetiben él még felekezettől függetlenül jószívű sorsközösségvállalás és lehajoló pártfogolás az elesettek gondjainak enyhítésére. Ezt tovább kell folytatni, ünnepektől függetlenül a hétköznapokon is, ezért az Alapítvány hívja felnőtteket és fiatalokat egyaránt e szeretetszolgálat időszerű gyakorlására. Krisztus feltámadt! Támadjon fel mindannyiunkban a cselekvő Szeretet szenvedő embertársaink iránt!









Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: